Thrash Bash #16: Witchery, F.K.Ü., Mezzrow, Sarcator

Close-Up

Thrash Bash #16: Witchery, F.K.Ü., Mezzrow, Sarcator

35 35 people viewed this event.

THRASH BASH #16
Witchery
F.K.Ü.
Mezzrow
Sarcator

Det tog trettio år, men i höst är det äntligen dags för en ny Thrash Bash-gala! För ung för att ha koll? För gammal för att minnas? Thrash Bash var en serie thrash-, death- och black metal-konserter som lockade undergroundkonnessörer från hela Sverige till en frimärksstor jazzklubb i Norrköping i skarven mellan åttio- och nittiotal, i en tid då hård metal var ungefär lika populärt som restskatt och klamydia.
När den sextonde upplagan av Thrash Bash sätts upp på Kulturhuset Stadsteatern är det både med vänner från förr – Witchery, F.K.Ü., Mezzrow – och den nya generationens thrashers, i form av Sarcator.

WITCHERY
Linköpingsgitarristen Patrik Jensen gjorde sin Thrash Bash-debut redan 1989 med sin dåvarande konstellation Orchriste. Sedan dess har det rullat på med band som The Haunted, Satanic Slaughter och Seance (han är också livemedlem i superheta In Flames/Dark Tranquillity-avkomman The Halo Effect). Witchery är inte lika distinkt thrashiga som huvudsysslan The Haunted, i det drivna öset får det även plats med death metal, black metal, speed metal och klassisk heavy metal. I fjol släpptes åttonde albumet ”Nightside”.
https://www.youtube.com/watch?v=aGyJbj0IWYo

F.K.Ü.
F.K.Ü. har leverarat skräckfilmsindränkt thrash metal sedan 1987. För sex år sedan släpptes ”1981”, en hel skiva tillägnad skräckfilmer från just det året. Nu är det äntligen dags för uppföljaren med den självklara titeln ”The Horror and the Metal”. En varudeklaration till vad F.K.Ü. – en akronym för Freddy Krueger’s Ünderwear – har sysslat med under alla år. Uppsalamosharna har lovat att på Kulturhuset Stadsteatern bjuda på ett par smakprov från plattan som släpps tidigt nästa år.
https://www.youtube.com/watch?v=IsDngZCw2ic

MEZZROW
Bay Area-inspirerade Nyköpingsbandet Mezzrow spelade redan på Thrash Bash #1, på Nya Strömmen i Norrköping den 25 november 1988, och kom att bli något av ett husband på Thrash Bash-galorna. Gruppen var verksam 1987–1993 och hann släppa albumet ”Then came the killing” innan splittringen. Efter en paus om trettio år är Mezzrow nu tillbaka – hungrigare än någonsin tidigare, vilket hörs på comebackplattan ”Summon thy demons”, som släpptes tidigare i år.
https://www.youtube.com/watch?v=407oRRSpYHQ

SARCATOR
Svärtan och råheten från brasilianska Sarcófago och gitarrmattor som för tankarna till Kreator formligen blåser huvudet av lyssnaren på Trollhättanthrasharna Sarcators från andra album ”Alkahest”. Inte det minsta konstigt alltså att bandnamnet är en sammanslagning av Sarcófago och Kreator. Medlemmarna – bland annat The Crown-trummisen Marko Tervonens son Mateo Tervonen på sång och gitarr – låter som veteraner som fått kvarsittning i den gamla skolan, men är blott i nedre tjugoårsåldern. Här kan vi snacka om the noise of a new generation, för att parafrasera en gammal läskedrycksslogan.
https://www.youtube.com/watch?v=siTKvzwHnjA 

Additional Details

Tickets - https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/thrashbash

Upload a gig banner -

Ticket information -

Organizer -

To register for this event please visit the following URL: https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/thrashbash →

 

Date And Time

2023-10-28 @ 18:00
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends