SOILWORK + KATAKLYSM

FKP Scorpio

SOILWORK + KATAKLYSM

32 32 people viewed this event.

Helsingsborgsbandet Soilwork har med sin melodiska death metal rönt stora framgångar över hela världen, inte minst i USA. Bandet skapades 1995 av Björn Strid och Peter Wichers men först under namnet Inferior Breed. Namnet ändrades ett år senare till Soilwork och i samband med namnbytet blev deras sound mer melodiskt.

Debutalbumet ”Steelbath Suicide” kom ut 1998 och de åkte ut på turné tillsammans med band som Darkane, Naglfar och Krisiun. Med den tredje plattan ”A Predator’s Portrait” (2013) blev Soilwork ett av banden som frontade den melodiska death metalscenen tillsammans med andra band som In Flames. Albumet ”Stabbing the Drama” (2005) blev deras sjätte släpp och gav Soilwork en kommersiell framgång i USA. Skivan hamnade på plats 12 och 21 på Billboards Heatseeker-lista och Independent albumlista.

Tidigare i år släppte Soilwork sitt tolfte album ”Övergivenhet” som representerar bandets utveckling och deras nuvarande fas i livet.

Kataklysm:
Med fullängdaren ”Waiting For The End To Come” som släpptes 2013 fick Kataklysm en världsomspännande framgång och spelade i Europa, Nord- och Sydamerika, Australien, Asien och blev ett av de första kanadensiska banden någonsin att spela i Sydafrika.

Samma år vann Katalysm ett pris i kategorin ”Årets Metalband” i det kända Canadian Independent Awards och tätt inpå blev de nominerade i kategorin ”Bästa Metal/Hårdrocks albumet” i den prestigefulla galan Juno Awards (det kanadensiska Grammy Awards). Juno Awards-vinsten kom dock året där på i kategorin ”Årets Heavy Metal Album” med plattan ”Of Ghosts and Gods”.

Support: Wilderun

 

Date And Time

2023-04-02 @ 19:00
 

Click below to find Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *