shame

FKP Scorpio

shame

54 54 people viewed this event.

shame var som turister i deras egen ungdom och vykortet som de brittiska post-punkslynglarna skickade var episkt – glädje, kaos, fritt fall och katastrof. Det var svårt att plötsligt bli hyllade som ett av postpunkens hetaste och största framtidsnamn. Med debutalbumet ”Songs of Praise” i ryggen drog de fem unga Londonkillarna ut på en Europaturné, som skulle komma att sträcka sig över nästan 350 tumultartade nätter. De ville ha allt. Men de fick mer än vad de kunde hantera.

Den plötsliga framgången slutade med en ordentlig baksmälla. Frontmannen Charlie Steen drabbades av panikattacker, bandet fick ställa in turnéer och plötsligt stod shame inför de ödesdigra frågorna: Vilka är vi nu? Vad vill vi bli?

Processen tog tid. Men 2021 kunde shame avtäcka det nya albumet ”Drunk Tank Pink”. Anslaget var inte lika direkt. Tempot var inte lika upptrissat. Istället hade en ny form av eftertänksamhet smugit sig in och det fanns fler lager att uppleva.

Om bandets andra album ”Drunk Tank Pink” var sprungen ur en plötslig identitets-kris är den nya skivan ”Food for Worms” resultatet av ett lovande band, som tagit sig igenom den inledande hypen och kommit ut på andra sidan. Lite mognare, ännu bättre. Eller som de själva beskriver ”Food for Worms” – den är ”the Lamborghini of shame records”. 24 februari släpps ”Food for Worms”.

Ny skivan = Ny efterlängtad konsert i Stockholm med ett av Storbritanniens bästa liveband! 31 mars kommer shame till Debaser.

shame on Spotify

 

Date And Time

2023-03-31 @ 19:00
 

Click below to find Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *