Polaris

FKP Scorpio

Polaris

39 39 people viewed this event.

Metalcore-maskinen Polaris har gått igenom helvetet och kommit ut på andra sidan. Nu gör de Sverige med två garanterat explosiva livespelningar.

Det australiska metalcore-bandet Polaris har alltid handskats med existensens smärta och människans själsstrider. Men som band hade de aldrig kommit i närheten av den smärta och det gapande tomrum som uppstod när gruppens gitarrist oväntat gick bort i början av sommaren. Den allmänt omtyckte och erkände gitarristen Ryan Siew blev bara 26 år gammal. Den turné som gruppen då var ute på avbröts och bandets framtid var osäker.

Men bandmedlemmarna bröt ihop och gick vidare. Deras tredje album ”Fatalism”, det som kom att bli det sista skrivet tillsammans med Siew, släpptes nyligen. Ett album präglat av svartsyn, ångest och ursinnig maktlöshet. Men också katarsis. Polaris har alltid gläntat på eller helt enkelt slagit upp dörren till musikalisk rening. Mitt i mörkret. Men måhända framträder det här inslaget som allra starkast just på ”Fatalism”.

Det som nu blivit en kvartett har steg för steg förfinat dubbelheten i sin musik. Det hårda kontra det mjuka. Det brutala kontra det melodiska. Det aggressiva kontra det lugna. Det dystra kontra det upplyftande. Livets bitterljuva realitet i sin helhet. Detta tillsammans med en öppen hållning till systergenrer, en gravitation mot progression samt ovanligt välskrivna låttexter har gjort att de utkristalliserats som ett av sin genres mest intressanta band. Det karakteristiska ljudlandskapet, med tonvikt på melodier och atmosfärisk känsla. Sammansatt av element ur extrem metal och elektronisk musik. Och växlingarna mellan rymligt stämningsskapande och totala urladdningar. Är ett musikaliskt grepp som de förädlat till fullo. Kanske till större fulländning än någon annan inom samma musiknisch.

Additional Details

Tickets -

Upload a gig banner -

Ticket information -

Organizer -

Get tickets and more information here: https://www.eventim.se/event/17498806/ →

 

Date And Time

2024-03-24 @ 18:00
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends