FROZEN SOUL + support

FKP Scorpio

FROZEN SOUL + support

30 30 people viewed this event.

Supports: Creeping Death + Foreseen + Phobophilic

Frozen Soul sköt skott ur Texas anrika metalmylla 2018. Och de gjorde det genom att återkalla 80-talets hårdaste och mest tongivande death metalband. Därifrån bar det av. Den gamla skolans death metal i moderniserad tappning visade sig vara ett gångbart recept.

Frozen Soul plöjer fram som en fly förbannad Kung Bore. Att lyssna på dem är känslan av att dundra in med huvudet före in i en massiv iskoloss till ljudvägg. Death metal beskrivs ofta med både rätta och lite så där slappt med ord som ”rått” och ”kraftfullt”. Frozen Soul sound är verkligen inkarnationen av sådana adjektiv. Med en atmosfär som är en kopia av den arktiska kylans grymhet och riff som hugger lika vilt som en svältande isbjörn med distinkt taktkänsla. Texas må bestå av slätter och öknar, Frozen Soul hämtar sin kraft ur den frostiga vintern.

Detta undergroundfenomen intar nu Sverige. Texas-kollegorna i Creeping Death gör dem sällskap. De kommer med en kärlek till både svensk death metal och Bay Area-thrash. Finska Forseen hakar också på, med sin mix av hardcore och thrash. Därtill ansluter även den amerikanska dödskvartetten Phobophilic, med stenhårda riff och låttexter tungt inspirerade av skräckförfattaren H.P. Lovecraft.

Åldersgräns 20 år (18+ vid förköp)

Additional Details

Tickets -

Upload a gig banner -

Ticket information -

Organizer -

 

Date And Time

2024-02-27 @ 18:30
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends