Foreseen + Insane + Exil

Slaktkyrkan

Foreseen + Insane + Exil

36 36 people viewed this event.

Hur många hardcoreband, för att inte tala om metalband, överträffar alla tidigare insatser på sin tredje LP? Vissa kanske hävdar att “Feel The Darkness” var Poison Ideas bästa tid. Man skulle kunna presentera “Master Of Puppets” och “Reign In Blood”, om man är så benägen. Låt oss inse att detta är en utdöende företeelse av undantag från regeln.

Och ändå, som en ispicka i logikens ögonhålor, står här Foreseen med “Untamed Force”. I det landminerade fält som är crossover, där band alltför lätt kan göra så fel, överlever Foreseen inte bara dödsdomarna från deras andra skiva “Grave Danger” (2017), utan ger sig ut på en blunt force killing spree.

Foreseen är verkligen en ‘Untamed Force’. Sällan har en skivtitel varit mer passande. Sångaren Mirko Nummelin låter mer förbannad än någonsin, 12 år senare. Trummisen Mårten Gustafssons armar och fötter genererar tillräckligt med kraft för att göra Finland självförsörjande på energi. Och slutligen, för att driva bandet över gränsen och skilja Foreseen från oss svaga jävlar, har vi den nya medlemmen Ville Valavuo som tillsammans med Jaakko Hietakangas bildar vad som utan tvekan är scenens dödligaste sexsträngiga tag-team.

Foreseens kraft är otyglad men samtidigt sprungen ur hårt arbete, en kärlek till hantverket och deras musikaliska gemenskap, och absolut inga ursäkter. Hugg i, uthärda, stampa ut, skjuta för att döda. Foreseen är för headbangers som inte har blivit hjärntvättade av klickspår och digitala inspelningar. Foreseen är för punkare som kan hantera ett synthintro och harmoniserade solonummer. År 2022 är “Untamed Force” den vägledande principen som kan inspirera, men inte kopieras, av Kings of Hardcore Thrash.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0GQRDxksaf79O8JDgxp91g?si=7kGDnxBOSrOq1jMGh-Z5Pw

Kvällen öppnar med thraskingarna i Insane samt håceveteranerna i EXIL.

 

Date And Time

2023-04-15 @ 19:00
 

Click below to find Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *