Dismember | Mass Worship | Xorsist

Debaser

Dismember | Mass Worship | Xorsist

by Debaser
15 15 people viewed this event.

Legenderna i DISMEMBER gör exklusiv klubbspelning i sin original-lineup!

Biljettsläpp: 25 maj 10.00 på debaser.se

Att säga att Dismember är kolosser inom svensk döds är snudd på underdrift. Faktum är att de, vid sin start 1988 var med och lade fundamentet som hela genren idag står på. Swedish Death Metal är ett välkänt begrepp världen över, hyllat för sitt explicita sound. Dismember utgör tillsammans med Entombed, Grave och Unleashed ”the big four” inom genren. Urfäderna. Att kalla Dismember kolosser inom svensk döds är alltså snudd på underdrift. Ni som vet ni vet.

Vi behöver säkert inte skriva spaltmeter om vilken milstolpe albumet ”Like An Ever Flowing Stream” är inom de internationella extremmetal-kretsarna. Vi behöver nog inte heller påminna er om att låten ”Skin Her Alive” fick bandet att hamna i brittisk domstol tack vare den råa texten.

Mycket har hunnits med under bandets långa karriär och 2011 valde de att gå isär. Uppbrottet varade i nästan tio år men för en tid sedan bestämde de sig för att återigen väcka besten till liv. De har sedan återföreningen varit selektiva och relativt sparsamma med spelningar, vilket gör att det känns extra andaktsfullt att få välkomna dem, i sin original-lineup till Debasers scen i oktober!

MASS WORSHIP

Med oss för att mörklägga aftonen ytterligare är Mass Worship. Bandet vars genreöverskridande sätt att addera djup och en fruktansvärd tyngd till det redan framstående skandinaviska metalsoundet rönt stora framgångar sedan de startade år 2018. De rör sig ohämmat mellan klassisk och teknisk döds, blandar nonchalant in progressiv doom/sludge och toppar det hela med en punkig attityd. Mass Worship gör vad fan de vill, tack och lov för det. Senaste albumet ”Portal Tombs” släpptes förra året och landade på många välkända skribenters årsbästalistor världen över.

XORSIST

Xorsist är kvällens yngsta band, både till medlemmarnas ålder och året då bandet bildades. Ett pandemibarn skapat av tre Stockholmssöner och deras passionerade vurm för ”chainsaw-soundet” och hemstadens gedigna death metal-arv. Debutalbumet ”Deady Possessions” spelades in på legendariska Sunlight Studios och släpptes så sent som 2022, men har redan hunnit väcka nyfikenhet hos såväl den äldre som den yngre generationens dödsmetallare.

Xorsist’s begivenhet för musikalisk tradition är inte bara en hyllning till det förgångna, utan även ett graciöst bärande av genrens fackla vidare in i samtiden.

To register for this event email your details to lise@liserasmussen.se

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

2023-10-14 @ 18:30
 

Location

 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends